General Data Protection Regulation

GDPR
Προστασία της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων

Το GDPR ή αλλιώς (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων – Κανονισμός ΕΕ 697/2016), ορίζει το κανονιστικό πλαίσιο με το οποίο οι επιχειρήσεις, επαγγελματίες, οργανισμοί αλλά και οι Δημόσιες Αρχές, επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα των Ευρωπαίων πολιτών. Είναι ένας Κανονισμός που ισχύει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση από τις 25 Μαΐου του 2018.

0

συμμορφώσεις επιχειρήσεων

security-protection-anti-virus-software-60504
Γρήγορα, κατανοητά και ολοκληρωμένα

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε

Δωρεάν προαξιολόγηση υπηρεσίας

    Διαμορφώνουμε τις διαδικασίες και επιλέγουμε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, που πρέπει να υιοθετήσει η επιχείρηση για να είναι νόμιμη η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων.

    Εκπαιδεύουμε το προσωπικό και ελέγχουμε την εφαρμογή των διαδικασιών και των επιλεγμένων μέτρων, για να διασφαλίζεται η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων.

    Ελέγχουμε και αξιολογούμε την υφιστάμενη συμμόρφωση της επιχείρησης, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της Ελληνικής Αρχής και του ENISA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την ασφάλεια των πληροφοριών).

    Παρέχουμε ετήσια υποστήριξη ελέγχου και επικαιροποίησης της συμμόρφωσης της επιχείρησης και ενημέρωση για τις αλλαγές και διατάξεις που θεσπίζει η Αρχή και πρέπει να εφαρμοσθούν από την επιχείρηση.

    Η διαδικασία που ακολουθούμε

    προαξιολόγηση

    Δωρεάν test ετοιμότητας όπου αναγνωρίζουμε τον υφιστάμενο βαθμό συμμόρφωσης της επιχείρησης.

    Ανάλυση δεδομένων

    Παράδοση και ανάλυση αποτελεσμάτων test ετοιμότητας και οικονομική προσφορά.

    Καταγραφή επιχείρησης

    Μέσω εξειδικευμένου ερωτηματολογίου καταγράφουμε τη λειτουργία της επιχείρησης

    Ολοκλήρωση συμμόρφωσης

    Παράδοση και εκπαίδευση στα προτεινόμενα νομικά, οργανωτικά και τεχνικά μέτρα

    Υποχρέωση συμμόρφωσης έχουν όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς

    • Ατομικές επιχειρήσεις
    • Εταιρείες
    • Ελεύθεροι επαγγελματίες
    • Ενώσεις
    • Συνδέσμοι
    • Σωματεία
    • Επιμελητήρια
    • Σύλλογοι
    • Δήμοι, Νομαρχίες
    • Δημοτικές επιχειρήσεις
    • Δημόσιοι οργανισμοί

    Ο Νόμος 4624/19 για τα Προσωπικά Δεδομένα ισχύει ιχύει από 29/08/19

    Εποπτική Αρχή για την συμμόρφωση με το GDPR είναι η Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων